maanantai 21. heinäkuuta 2014

Ihmisten kiusaajat

Vaalit ovat ilmiselvästi lähestymässä, kun poliitikot pistävät ihmisten ilmoille mitä pöllöimpiä ehdotuksia.  Tuorein moraalinvartija on ministeri Risikko, jonka mielestä promilleraja pitäisi tiputtaa 0.2 promilleen 0.5:n sijaan.  Ehdotuksen takana on näennäinen yritys vähentää rattijuoppoutta ja siitä aiheutuvia kuolonkolareita.  Vaatii kyllä todellisen poliitikon silmälaseja, että promillerajan laskemisella saataisiin ne kahden promillen kännissä ajelevat juopot kuriin, joita suurin osa ratissa törttöilevistä on.   Desimaalipilkun paikka tosin on tunnetusti vaikea asia monellekin ihmiselle, saati sitten poliitikoille, joilla miljoonat näyttävät hyvin herkästi muuttuvan miljardeiksi ainakin menopuolella.

Kun hallitus edellisen kerran sai vastaavan neronleimauksen, he vastoin asiantuntijoiden lausuntoa poistivat yrityksiltä edustuskulujen verovähennysoikeuden.  Kävi juuri kuten povattiin eli yritysten edustaminen romahti.  Matkailuyrityksia alkoi mennä nurin ja sitä myötä valtion verotulot laskea.  Niinpä tuosta pölhöydestä päätettiinkin vähin äänin luopua.  Nyt ollaan rakentamassa Risikon voimin uutta sudenkuoppaa. 

Jos promillerajaa lasketaan, niin aika moni ihminen jättää sen yhden tuopin juomatta, mikä nyt on tullut ohimennen siemaistua vaikkapa kavereitten kanssa treenien jälkeen.  Veikkaanpa, että aika harva kuski seurueineen kehtaa piipahtaa pikaisella vissyllä terassilla, kun aurinkoinen ilma yllättää.  Luulenpa myös, että aika moni jättää ravintolan sisäfileet väliin, kun niitä ei enää voi huuhtoa alas punaviinilasillisella.  Kotona kun saa samat fileet samalla rahalla ja vielä pari pulloa laatuviiniä päälle.

Olisiko poliitikkojen jo korkea aika tehdä niitä oikeita ja tiukkoja talouspäätöksiä ja jättää aikuisten ihmisten kiusaaminen vähemmälle?

PS.  Aina kun uusi virkaheittoministeri astuu kehiin edellisen tilalle, tämä ehdotus ottaa tuulta purjeisiin.  Ilmeisesti kyseiseen ministeriöön on pesiytynyt vannoutunut raittiusihminen, joka valitettavasti virkamiehenä pystyy tällaisia naurettavia ehdotuksia kokemattomille ministereille kuiskuttelemaan. Suorastaan naurettavana perusteluna käytetään tällä kertaa esimerkin voimaa.  

Hyvähän se tosiaan on käyttää viestin perille menon varmistamiseksi ihmisiä, jotka nauttivat lasillisen viiniä ruokansa kyytipoikana.  Samaan aikaan kolmen promillen kännissä ajelevat tappavat ihmisiä melkein joka päivä.  Sivistysmaissa noille tappajille annetaan kunnon tuomiot ja siinä sitä viestiä pitäisi olla aivan tarpeeksi.  Jos kunnon tuomio ei riitä, niin viedään niiltä kännissä ajelijoilta auto tai sen arvo alta.  Jostakin kummasta ja hämärästä syystä päättäjämme haluavat noita kunnon kännääjiä suojella ja sen sijaan kurmottaa aivan tavallisia ja lainkuuliaisia kansalaisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti